Hekwerk en poorten van Cortenstaal Hekwerk en poorten van Cortenstaal


Cortenstaal hekwerk en poorten van Hexta staan voor robuust en stoer. Deze producten verweren in de buitenlucht naar een mooie roestbruine kleur. De cortenstaal producten zijn een maatwerk oplossing die voor ons in velen vormen verkrijgbaar is. Hiernaast heeft Hexta de mogelijkheid tot het laten certificeren, we kennen dit proces dan ook als geen ander. 

Wat is Cortenstaal 

Cortenstaal is een metaallegering die bestaat uit ijzer, koper, fosfor, silicium, nikkel en chroom. Cortenstaal is ook wel bekend onder de naam corten of weervast staal. In vergelijking met andere metalen, heeft cortenstaal namelijk een hogere weerstand tegen ‘atmosferische verwerking’ door onder andere zuurstof, zand en vocht.

Verkleuring

De roestvorming geeft de kleur aan het materiaal. Dat is ook waarom bij veel kunstobjecten, architectuur of tuininrichting gekozen wordt voor corten. Het begint met blank staal. Afhankelijk van de luchtvochtigheid duurt het enkele weken tot maanden totdat zich rondom een egale roodbruine roestlaag heeft afgezet. Dit proces is trouwens wel te versnellen met slimme trucs, wat ook weer zorgt voor andere kleurnuances. De oranje roestkleur is niet definitief. Constructies die tientallen jaren buiten staan, verkleuren langzamerhand van oranje via roodbruin naar bruin.

hekwerk-van-contenstaal-poort.jpg

Maatwerk

Door onze eigen fabriek in Wolvega zijn we instaat om oplossingen te maken en te bedenken. Dit geeft ons in Nederland een unieke positie in combinatie met de mogelijkheid tot certificering. 

Kortom, ieder terrein, een eigen oplossing

Ik kom graag in contact

 

Contact

Waar kunnen we u mee helpen?

Bel ons: +31 (0)85 - 02 39 670 
Via de mail kunt u ons bereiken op: [email protected]

Kunnen we u helpen met een offerte?

Via de mail kunt u ons bereiken op: [email protected]

Kunnen we u helpen met service en onderhoud?

Via de mail kunt u ons bereiken op: [email protected] of vul ons serviceformulier in. 

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.