DHL Logistiek Depot Halo inzet

08-05-2019

Het logistieke depot van DHL in Utrecht had behoefte aan betere beveiligingsvoorzieningen om vooral goederen en personeel te beveiligen tegen gevaren en diefstal. Elke dag is het centrum verantwoordelijk voor het behandelen van bestellingen en de levering hiervan. Enige diefstal of vandalisme buiten openingsuren zou de service naar de klantenzijde kunnen doen verminderen en zou tot uitdrukking kunnen komen in aanzienlijke financiële schade. Hierom was het belangrijk om bestaande omtrek beveiliging te verhogen met aanvullende detectie systemen

Lees meer

Het probleem

DHL was er van bewust dat zij verhoogde beveiligings maatregelen moesten nemen om goederen en personeel te beschermen tegen criminele activiteit. De bestaande maatregelen bestonden uit een raster hekwerk met prikkeldraad waar inbrekers deze gemakkelijk konden doorbreken door het hekwerk door te knippen, door over het hekwerk te klimmen of eronderdoor te kruipen. Hierdoor was er een duidelijke behoefte aan nauwkeurige detectie die gelijk deed alarmeren naar het beveiligings reactie team in geval van inbraak.

 perimeter-security-logistics-centre-dhl-netherlands.jpg

Perimeter security logistics centre DHL Netherlands

 

Project vereisten

De eerste vereisten was een detectie systeem dat naast een metalen hekwerk kon staan. Ten tweede, was er een behoefte aan een detectie systeem dat inbraak incidenten kon onderscheiden om uiterst nauwkeurige informatie door te geven aan het beveiligings team.

halo-microgolf-detectie-dhl.jpg

 

De oplossing

Sensurity’s Nederlandse distributie partner, Hexta Terreinbeveiliging & Hekwerk begon met een nauwkeurige analyse van het terrein en besprook potentiele uitdagingen samen met het beveiligings team van DHL. Hieruit was opgemaakt dat Sensurity’s HALO radar detectie systemen het meest geschikt waren voor deze locatie en vervolgens zijn er 4 HALO systemen geïnstalleerd. Deze systemen zetten een detectievlak uit die tot 200 meter in lengte en 10 meter in hoogte kan reiken per set. Verder, kunnen de algoritmes in de systemen nauwkeurig opmaken of iemand het signaal doorkruist, al is het iemand die loopt, rent, kruipt of rolt elke manier van inbreken kan worden opgemerkt. Ook zijn de systemen zo ontworpen dat ze valse alarmen doen verminderen, zo zijn deze bestand zijn tegen extreem weer, kleine dieren, en vuil op de systemen. Een robuuste, constante en efficiënte oplossing voor de beveiliging van dit terrein.

logistics-centre-dhl-perimeter-security.jpg

 

Het resultaat

DHL was tevreden met de nieuwe beveiligingssystemen die het terrein 24/7 bewaakte en inbraken nauwkeurig doet onderscheiden. Verder, heeft DHL nu een oplossing die de meest ervaren criminelen te slim af is en waarmee ze kijken naar een lange termijn oplossing zonder te veel onderhoud.

Kortom, ieder terrein, een eigen oplossing

Ik kom graag in contact

Bron: https://sensurity.com/nl/case-study/dhl-logistiek-depot/