Wilko Fruit kiest voor Hexta

14-05-2019

Op ruim een kilometer van het huidige pand op het IABC-terrein in Breda verrijst het nieuwbouwpand van Wilko Fruit. Het is maar liefst drie keer zo groot als het huidige. De nieuwbouw telt een totale oppervlakte van 8.500 m², inclusief een verdiepingsvloer van 1.000 m² voor fustopslag- en ompakactiviteiten.

Lees meer

Alejandro van der Zwaard, zoon van eigenaar Wilko, heeft de bouw begeleid. "De laatste drie jaar zitten we op het IABC-terrein gewoon aan de top van onze capaciteit. We hebben wel hallen bijgehuurd, maar daardoor konden we niet meer efficiënt werken. Hier hebben we weer alle handel onder één dak. Ook willen we graag onze certificeringen naar een hoger niveau tillen, dat was in het oude pand niet meer mogelijk", aldus de vierde generatie fruithandelaar.

 whatsapp-image-2019-05-13-at-18-01-58.jpeg

Het nieuwe pand telt een expeditievloer van 2.500 m² met een tiental laaddocks. De cash&carry afdeling beslaat 1.000 m², verdeeld over een warme en koude opslag. Daarnaast zijn de temperaturen in de diverse koelruimtes afzonderlijk in te regelen en zijn er bijvoorbeeld specifiek cellen voor druiven, tomaten en droogcellen ingericht.

Terreinbeveiliging en Hekwerk

Hexta ontfermende zich over de terreinbeveiliging en het hekwerk van de transporteur. Er is gekozen voor kwaliteit en we leverden een tweetal schuifpoorten. Eén van tien en één van twaalf meter. Om het geheel op te vullen is er gekozen voor circa 665 meter 3d enkelstaafmat. Tenslotte is er bij de implementatie gelijk gedacht aan systemen die het medewerkers makkelijker moet maken om op en vanaf het terrein te komen, en toch onbevoegde buiten de deur te houden.

Kortom, ieder terrein, een eigen oplossing

Ik kom graag in contact

Auteur: Axel Schutte

Bron: AGF