Hexta slaat laatste paal op metrotraject Rotterdam - Hoek van Holland

05-12-2018

Voor het metrotraject Rotterdam – Hoek van Holland is Hexta afgelopen juni begonnen met het plaatsen van hekwerk. Door intensieve samenwerking met alle betrokken partijen hebben we een traject van ruim vijf kilometer dubbelstaafmathekwerk succesvol weten te plaatsen. Via het spoor en met vele vrachtwagens is zijn hekwerk, taludvakken, draaipoorten en alle toebehoren aangeleverd.

Lees meer

De prijs is meestal doorslaggevend

Frank van Meenen is algemeen directeur bij Hexta. Hij weet maar al te goed dat terreinbeveiliging en hekwerk vaak het sluitstuk van de begroting zijn. “De prijs is meestal doorslaggevend”, zegt van Meenen, “terwijl communicatie en uitvoering zeker net zo zwaar zouden moeten meewegen.”

Communicatie


‘’Tijdens de aanleg van het hekwerk en aansluitende zaken was ‘communicatie’ bij wisselende omstandigheden het sleutelwoord,’’ zegt van Meenen. Hierbij komt dat werken aan het spoor gerelateerde projecten altijd bol staan van veiligheidseisen, hierdoor kwam de kracht van Hexta goed naar voren. Tijdens het testen van de metrolijn kwam alles samen en is het project begin december succesvol afgerond.

Precisie 

Voor het gehele traject is ervoor gekozen om iedere hekwerkpaal en dergelijke middels exacte gps-coördinaten te plaatsen. Door het gebruik van een gps landmeterapparatuur kunnen we met zekerheid zeggen dat het hekwerk op de juiste plek staat.

Kortom, ieder terrein, een eigen oplossing

Ik kom graag in contact

Auteur: Axel Schutte