Nieuwe cameramast

10-12-2018

In onze fabriek in Wolvega is onze nieuwe cameramast in productie genomen. Deze cameramast is uniek, het ontwerp is een eigen ontwikkeling van onze werktuigbouwkundige afdeling in samenwerking met onze beveiligingsspecialisten. Integratie was het uitgangspunt voor deze oplossing. 

Lees meer

Integratie 

Van deze 4 meter hoge kantelmast wordt het onderstuk als staander in de hekwerklijn opgenomen, het kantelbare bovenstuk kantelt altijd naar het terrein toe, ook als de mast in een hoek staat, hier is de constructie speciaal voor aangepast. Kabelinvoer is onder het maaiveld en de mast is voorzien van een sabotageveilig luik voor doorvoer van de bekabeling en om eventuele componenten zoals connectoren en/of switches te plaatsen. Op het unieke vierkante bovenstuk kunnen maximaal 4 camera’s geplaatst worden, maar het is natuurlijk ook mogelijk om een combinatie te monteren welke bestaat uit camera(‘s), WIFI zender, verlichting.

cmr-paal-recht-sch-v1-2.jpg

 

Omdat de mast gelijktijdig met het hekwerk gecoat wordt ontstaat er een mooi en strak geheel, losse masten op het terrein behoren tot het verleden, evenals de hiermee gepaard gaande aanrijschade.
De mast is degelijk en sterk, bij belasting door wind of trilling mag het bovenstuk van de mast immers niet te veel bewegen want dat heeft een negatieve invloed op de kwaliteit van de camerabeelden.

Mocht het noodzakelijk zijn om de vast vrijstaand te plaatsen dan is dat natuurlijk ook mogelijk, dit kan bijvoorbeeld wenselijk zijn als de mast het in- en uitrijdend verkeer van een elektrische poort moet bewaken.

Kortom, ieder terrein, een eigen oplossing 

Ik kom graag in contact

Auteur: Walter van Gent