KLIC-melding KLIC-melding


Bij het plaatsen van onze hekwerken, schuifpoorten en andere terreinbeveiliging werken onze monteurs de grond in. Hierbij moeten we logischerwijs rekening houden met bestaande kabels en leidingen die al in de grond liggen. 

Waar we ons vroeger - met succes - konden beperken tot navraag te doen bij de opdrachtgever, is dat met de invoering van de WIBON* (Wet informatie-uitwisseling bovengrondse en ondergrondse netten) in 2008 niet meer mogelijk. Met deze wet is het verplicht een KLIC-melding te doen bij het kadaster.

Wat is een KLIC-melding?

Met de KLIC-melding (Kabels en Leidingen Informatie Centrum) wordt een melding gedaan wanneer ergens in de openbare ruimte gegraven wordt. Hiermee wordt duidelijk welke kabels en leidingen op de aangegeven locatie al in de grond liggen en wat hier extra bij komt. Hexta denkt hierin ook met u mee en verzorgt de KLIC-melding voor uw terrein vanuit ons hoofdkantoor in Zoetermeer. 

Extra zekerheid met kabelzoekers van Hexta

Ondanks dat een KLIC-tekening ons veel informatie geeft, hebben wij hiermee geen 100% zekerheid. Om de kans op schade te minimaliseren, voeren wij aanvullend onderzoek met onze eigen kabelzoekers. Uiteraard zijn onze monteurs hier geen uren mee bezig. Met een kort en grondig onderzoek weten wij precies welke kabels op uw terrein liggen en kunnen onze monteurs snel aan de slag. Daarnaast leggen wij ieder onderzoek vast, dit geeft u ook meer duidelijkheid over uw bedrijventerrein.

*In 2008 werd de WION (Wet informatie-uitwisseling ondergrondse netten) ingevoerd, deze wet is in 2018 veranderd naar WIBON.

Contact

Waar kunnen we u mee helpen?
Via de mail kunt u ons bereiken op: [email protected]

Kunnen we u helpen met een offerte?

Via de mail kunt u ons bereiken op: [email protected]

Kunnen we u helpen met service en onderhoud?

Via de mail kunt u ons bereiken op: [email protected] of vul ons serviceformulier in. 

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.