24-uurs brandweerkazerne Arnhem


Deze poort is speciaal gemaakt voor de brandweerkazerne van Arnhem. Dit maatwerkproduct moet uiteraard altijd kunnen openen en dit met hoogste eisen van betrouwbaarheid. De poort is gemaakt van strekmetaal. 

 

Lees meer

Arnhem

Tegen de binnenstad van Arnhem aan ligt de nieuwe 24-uurs brandweerkazerne. De nieuwbouw heeft het bestaande versnipperde gebouw vervangen en het bouwblok tot één geheel gemaakt. Het ontwerp heeft een hoge mate van functionaliteit en duurzaamheid en straalt daarnaast met haar architectuur kracht, transparantie en herkenbaarheid van de brandweer uit De locatie van de oude brandweerkazerne is een prima plek als uitvalsbasis, maar het gebouw uit de jaren ’50 met verschillende aanbouwen en uitbreidingen voldeed functioneel niet meer aan de hedendaagse brandweerorganisatie.

Voorwaardes

Belangrijke voorwaarde was dat gedurende de realisatie van de nieuwe kazerne de oude kazerne in bedrijf zou blijven. Het faseringsplan maakte onderdeel uit van het ontwerp. Het nieuwe gebouw omvat niet alleen de brandweerkazerne, maar ook een uitrukpost van de ambulance en kantoren voor de Veiligheidsregio VGGM. Hoofddoel van het gebouw is uitrukken zonder tijdsverlies.Door de 1e-lijns voertuigen op te stellen in de doorrijremise die van twee zijden bereikbaar is, werkt het geheel optimaal zodat men ten allen tijde zonder tijdverlies uitrukken. In de twee vleugels van het gebouw die de binnenplaats omarmen, staan de 2e lijns voertuigen opgesteld. Deze zijn vanuit de binnenplaats bereikbaar.

Kortom, ieder terrein, zijn eigen oplossing 

 Ik kom graag in contact

Contact

Waar kunnen we u mee helpen?
Via de mail kunt u ons bereiken op: [email protected]

Kunnen we u helpen met een offerte?

Via de mail kunt u ons bereiken op: aanvra[email protected]

Kunnen we u helpen met service en onderhoud?

Via de mail kunt u ons bereiken op: [email protected] of vul ons serviceformulier in. 

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.